Wolf loopt door bebouwde kom Amersfoort

Een wolf is deze week gespot in de bebouwde kom van Amersfoort. Het is de eerste keer sinds de terugkeer van de wolf in 2015 dat er één in een stad is gesignaleerd, meldt provincie Utrecht.

Wolf+loopt+door+bebouwde+kom+Amersfoort
© Pixabay

Faunabeheereenheid Utrecht vraagt aandacht van schapenhouders en andere grondgebruikers voor maatregelen tegen wolvenpredatie. Bij het wolvenmeldpunt kwamen de afgelopen dagen meerdere meldingen uit provincie Utrecht binnen.Die kwamen onder andere vanaf een aantal plekken op de Utrechtse Heuvelrug. Het is niet uitgesloten dat het bij deze meldingen steeds om hetzelfde dier gaat. Er is daar een ree gevonden die ten prooi is gevallen aan een wolf. Uit DNA zal blijken om welke wolf het gaat en wat de herkomst van dit dier is.


Het is niet de eerste keer dat er melding van een wolf in provincie Utrecht wordt gedaan. Er liep er al een in 2018 van Bennekom, via Veenendaal naar Bunschoten-Spakenburg en verdween nabij Putten op de Veluwe uit het zicht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer