Maatregelen na bezoek wolf aan Noordoostpolder

Provincie Flevoland stelt wolfwerende rasters beschikbaar aan schapenhouders. Aanleiding is het waarschijnlijke bezoek van dit roofdier aan de Noordoostpolder.

Maatregelen+na+bezoek+wolf+aan+Noordoostpolder
© ZLTO

Er werden op 18 april schapen gedood in een weiland in Bant. De onrust onder schapenhouders en andere kleindierenhouders is sindsdien groot. Veehouders kunnen de wolfwerende rasters aanvragen via de provincie. DNA-onderzoek door uitvoeringsorganisatie BIJ12 moet nog uitwijzen of het inderdaad een aanval door een wolf betreft en van waar deze dan vandaar komt. Het dier is inmiddels door verschillende passanten op beeld vastgelegd.

Flevoland beschikt nog niet over een eigen wolvenplan. Dat plan maakt het onder andere mogelijk om aanspraak te maken op een schadevergoeding. De provincie lift mee op een landelijk wolvenplan dat naar verwachting dit najaar verschijnt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer