Honden gaan schaapskuddes Nunspeet beschermen tegen wolf

De schaapskuddes in de Gelderse gemeente Nunspeet zetten vanaf volgende week kuddebeschermingshonden in. Deze gaan de schapen beschermen tegen mogelijke aanvallen van een wolf.

Honden+gaan+schaapskuddes+Nunspeet+beschermen+tegen+wolf
© Vidiphoto

Het gaat om een pilot van twee jaar. De aanvallen op schaapskuddes op de Noordwest-Veluwe de afgelopen periode vormen de aanleiding voor de inzet van de honden. Om de schaapskuddes blijvend te laten grazen op de heide, is deze inzet nodig. De honden zijn al van pup af aan erop ingesteld een schaapskudde tegen roofdieren te beschermen, laat gemeente Nunspeet weten.

De wolvencommissie van provincie Gelderland steunt de pilot. Verder betreft het een samenwerking tussen de terreineigenaren Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, gemeente Nunspeet en de kudde-eigenaren Landschapsbeheer 't Groene Veld en schaapskudde Elspeter Heide.


Daphne van Zomeren is als schaapherder binnen dit gebied actief en is erg blij met dit initiatief. 'Door inzet van kuddebeschermingshonden kiezen we voor een zo natuurlijk mogelijke beschermingsmaatregel, die bij juist gedrag geen gevaar oplevert voor bewoners, recreanten en toeristen in het gebied.'
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer