Wolf alleen nog niet gespot in Zuid-Holland

Met een bevestigde waarneming in Noord-Holland is de wolf sinds deze maand in bijna heel Nederland opgedoken. Alleen in Zuid-Holland zijn nog geen sporen of beelden van het roofdier gevonden.

Wolf+alleen+nog+niet+gespot+in+Zuid%2DHolland
© Pixabay

Noord-Holland kreeg onlangs de bevestiging dat een wolf begin april een ree aanviel in het Goois Natuurreservaat. Een wandelaar vond daar een dode ree met verwondingen. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat de ree inderdaad was aangevallen door een wolf. Het is de eerste keer sinds de wolf terug is in Nederland dat uit bewijs blijkt dat deze in Noord-Holland is geweest.


Van een nieuw territorium is echter nog geen sprake. Sporen als uitwerpselen of waarnemingen door passanten zijn er niet. De wolf kan in een nacht 50 kilometer afleggen, dat maakt de kans groot dat het dier op doortocht was, meldt provincie Noord-Holland.In sommige provincies hebben wolven een territorium uitgekozen. In andere provincies zijn wel sporen van een wolf gevonden, maar gaat het vermoedelijk om een zwerfwolf. Die is op zoek naar een eigen onderkomen. Het is zeven jaar geleden dat de eerste wolf in Nederland werd gesignaleerd. De dieren hebben zich sinds 2015 gevestigd in ons land.

BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder meer wolvengegevens bijhoudt, meldde eerder dit jaar een forse toename in het aantal waargenomen wolven. Sinds kort loopt er ook een wolf in de Noordoostpolder in de buurt van Bant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
Meer weer