Royal A-ware start met Belgische weidemelk

Royal A-ware start vanaf 1 juni in België met weidemelk als tweede melkstroom. Aanvankelijk wilde de zuivelverwerker de melk van een beperkt aantal leveranciers verwerken, maar die groep wordt nu toch stapsgewijs verder uitgebreid.

Royal+A%2Dware+start+met+Belgische+weidemelk
© Twan Wiermans

Voor het leveren van weidemelk worden de eisen van de Nederlandse Stichting Weidegang gehanteerd. Melkcontrolecentrum Vlaanderen houdt hier toezicht op. Ondernemers die weidemelk leveren, beuren dit jaar een toeslag van 1 cent per kilo melk geleverd in periode van 1 april tot 30 september 2022.


De weidemelk vormt de basis voor een deel van de zuivel die op de verschillende locaties van A-ware bij onze zuiderburen wordt geproduceerd. De zuivelverwerker nam begin april een zuivelfabriek van de Hollebeekhoeve in Kruibeke over. Hier worden inmiddels melk, yoghurt en een soort kwark geproduceerd. Verder wil A-ware samenwerken met zuivelverwerker Olympia. De Belgische mededingingsautoriteit moet hieraan nog goedkeuring verlenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer