Eerste boerenpakketten overhandigd aan vluchtelingen

De eerste boerenpakketten in Brabant zijn vrijdagochtend uitgedeeld aan Oekraïense vluchtelingen die verblijven in het katholiek missiehuis Emmaus in Helvoirt.

Eerste+boerenpakketten+overhandigd+aan+vluchtelingen
© Wim Hollemans

Met pakketten vol voedsel steken boeren en tuinders de oorlogsvluchtelingen en hun gastgezinnen een hart onder de riem. Duizend boerenpakketten worden vrijdag uitgedeeld. Honorair consul Karel Burger Dirven van Oekraïne en ZLTO-bestuurder Jeannette van de Ven deelden de pakketten uit in Helvoirt. De inhoud bestaat uit kwark, eieren, fritesaardappelen, uien, varkensworst en -spek, peren en komkommers.

De actie is op touw gezet door ZLTO, LTO Noord en LLTB. Abab Accountants & Adviseurs helpt mee. Boerschappen verzorgt de verzameling, verpakking en verzending. Bedrijven in en om de agribusiness hebben in totaal 55.150 euro gedoneerd voor de actie. Dat is goed voor maar liefst 4.125 boerenpakketten voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Aan huis

Iedereen kent wel een gastgezin of opvanglocatie in de buurt die de boerenpakketten met versproducten goed kan gebruiken. Daarom is het mogelijk om die adressen aan te melden. Geef daarvoor naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail en het aantal pakketten door via info@zlto.nl.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer