LTO: discussie over top 100 ammoniakuitstoters is onbestaanbaar

LTO Nederland stelt dat het onbestaanbaar is dat er opnieuw discussie is ontstaan over de top 100-lijst van ammoniakuitstotende bedrijven in Nederland.

LTO%3A+discussie+over+top+100+ammoniakuitstoters+is+onbestaanbaar
© Twan Wiermans

De boerenbelangenbehartiger zegt vanuit de regionale organisaties zorgelijke signalen te hebben ontvangen over de gegevens op de lijst. 'We zitten daar bovenop. Feiten moeten kloppen, zeker in een dossier waarbij zoveel zorgen over de betrouwbaarheid van de cijfers zijn. De overheid moet hier nu helderheid over scheppen', schrijft LTO in een kort statement als reactie op de nieuwe onrust die is ontstaan.

Het ministerie van LNV publiceerde dinsdag een gecorrigeerde versie van de top 100-lijst met ammoniakuitstoters. In een eerdere versie hiervan was op een verkeerde manier gerekend, waardoor bedrijven te veel (of in sommige gevallen te weinig) ammoniakemissie werd toegeschreven.


Vandaag werd duidelijk dat op meerdere plekken in het land ook over de nieuwe lijst twijfel is ontstaan. Zo geeft de Edese wethouder Jan Pieter van der Schans (CDA) aan dat er in zijn gemeente geen enkel bedrijf is dat qua vergunde ammoniakemissie ook maar in de buurt komt van de genoemde kilo's uitstoot van de vier bedrijven uit Ede in de top 100-lijst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer