Ronald van Leeuwen bestuurslid Team Varkens

Vleesvarkenshouder en akkerbouwer Ronald van Leeuwen treedt toe tot het bestuur van Team Varkens van Farmers Defence Force (FDF). Van Leeuwen is lid van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en was daar tot voor kort secretaris van het regio-bestuur Zuid-Oost.

Ronald+van+Leeuwen+bestuurslid+Team+Varkens
© Ronald van Leeuwen

Van Leeuwen is varkenshouder in het Brabantse Deurne en runt een bedrijf met 4.200 vleesvarkens en 6 hectare akkerbouw. 'Ik wil opkomen voor de belangen van varkenshouders', zegt hij over zijn motivatie om 'ja' te zeggen tegen een bestuursfunctie bij het Team Varkens. Van Leeuwen werd daarvoor gevraagd, kort nadat hij zijn functie als secretaris van het regio-bestuur Zuid-Oost had neergelegd. 'Even een stapje terug', aldus Van Leeuwen.

De vleesvarkenshouder startte onlangs met een nieuwe studie en heeft daarnaast nog andere bestuursfuncties in studieclubs in de varkenshouderij. 'Een kwestie van keuzes maken.' Deel uit maken van het Team Varkens betekent voor Van Leeuwen de bestuursvergaderingen bijwonen en input leveren. Op de vraag hoe zich dat verhoudt met één varkensgeluid, zegt Van Leeuwen dat hij daar ‘neutraal instaat’. 'Beide partijen kijken op welke dossiers ze kunnen samenwerken.'


Beter verdienmodel

'Ik ben lid van de ZLTO, POV en nu ook van het Team Varkens van FDF. Ik hoop dat alle drie bijdragen aan een beter verdienmodel voor de varkenshouder. Ik ben iemand die ervoor open staat en daar is het mij primair om te doen', vervolgt Van Leeuwen. Voor hij regiobestuurder werd bij POV, was hij actief in het dagelijks bestuur van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt en lid van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt.

Team Varkens telt met de toetreding van Van Leeuwen nu vijf bestuursleden. Naast Van Leeuwen zijn dat voorzitter Roy Nilesen, Mark van Dijk, Martien Welvaarts (beiden vermeerderaar) en Peter Koning, die ervaring heeft in de vleeswereld. Team Varkens streeft naar een zeskoppig bestuur en zoekt nog een vleesvarkenshouder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer