Ruim honderd trekkers bij hoorzitting FDF en provincie Overijssel

Ruim honderd trekkers verzamelden zich maandagmiddag bij de IJsselhallen in Zwolle voor de hoorzitting van provincie Overijssel en Farmers Defence Force. FDF wil dat Overijssel handhaaft op de natuurbeschermingswetvergunning van het Jumbo-distributiecentrum in Raalte.

Boeren moeten zo'n vergunning hebben, maar het distributiecentrum van Jumbo in Raalte heeft er geen. Dat is niet eerlijk, vindt FDF. Alleen als er maandelijks minder dan zeven vrachtwagens komen laden of lossen, is geen vergunning nodig, heeft de jurist van FDF uitgezocht. Dat zijn er bij het Sallandse dorp volgens FDF echter veel meer.

Overijssel wees het verzoek om te handhaven af, omdat Farmers Defence Force volgens de provincie geen belanghebbende is. FDF is het daar niet mee eens. Vicevoorzitter en penningmeester Jos Ubels legt uit dat als andere bedrijven meer stikstof uitstoten, boeren daar de dupe van kunnen zijn.


Voor de bus gegooid

'Als de druk van grijze stikstof van bijvoorbeeld Jumbo op Natura 2000-gebieden toeneemt, zal daar volgens de geleerden nooit de goede staat van natuur bereikt worden en worden er meer boeren uitgekocht. Daarom hebben we zeker wel een belang. Gelijke monniken, gelijke kappen. Als de agrarische sector steeds voor de bus wordt gegooid, verzetten we ons.'

Tijdens de hoorzitting kunnen beide partijen hun zegje doen. Een boze boer wist de zittingszaal bij de IJsselhallen binnen te dringen, verder ging alles er vrij gemoedelijk aan toe. Als Farmers Defence Force geen gelijk krijgt, stapt de organisatie naar de rechter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer