FDF en staat schikken over terrorismerapport

Farmers Defence Force (FDF) heeft een schikking getroffen met de Staat der Nederlanden over de vermelding van de actiegroep in een rapport van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

FDF+en+staat+schikken+over+terrorismerapport
© Dirk Hol

De zaak draait om een NCTV-rapport uit mei 2020 waarin acties werden toegeschreven aan FDF die niet hadden plaatsgevonden of niet door de actiegroep waren georganiseerd. Volgens de actiegroep suggereerde de staat, de NCTV is een staatsorgaan, dat FDF terroristische activiteiten ontplooit en zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.


De schikking bestaat uit een rectificatie van de beweringen in het rapport die binnen vier weken moet worden gepubliceerd. Advocaat Max Hazekamp van FDF laat weten dat de actiegroep in het bereikte akkoord afziet van een schadevergoeding. Eerder was er nog 10.000 euro aan immateriële schadevergoeding geëist.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer