Varkens Team komt na coronapersconferentie met plannen

Farmers Defence Force maakt vrijdagavond na de coronapersconferentie bekend hoe de plannen en doelen van het Varkens Team worden gedeeld met de achterban. In een fysieke bijeenkomst of toch online.

Varkens+Team+komt+na+coronapersconferentie+met+plannen
© Henk Riswick

Een fysieke bijeenkomst heeft de voorkeur, zegt voorzitter Roy Nillesen van Team Varkens. De omstandigheden moeten dat ook toelaten. De persconferentie vrijdagavond van het kabinet geeft daarover meer duidelijkheid. 'We gaan daarna intern in overleg. Misschien wordt het toch een online meeting.'

Team Varkens wil het verdienmodel voor varkenshouders verbeteren. Enerzijds door marktmacht te organiseren en anderzijds door te besparen op voerkosten. Farmers Defence Force (FDF) introduceerde eind november Team Varkens. Het aantal varkenshouders dat lid is van FDF steeg sinds dat moment van 360 naar vijfhonderd, geeft Nillesen aan. In totaal zijn nu 3.850 veehouders aangesloten bij FDF.

Voerkosten maken 60 procent uit van de totale kosten, maar Nillesen geeft aan mogelijkheden te zien om met de juiste samenstelling en voerconcepten op die kosten te besparen. Wat daarvan concreet de inhoud is, gaat Team Varkens delen tijdens een ledenvergadering die na 14 januari wordt gepland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer