Van Vliet en Steegink leveren beste bedrijfsgroepen HHH

De bedrijfscollectie van Theo van Vliet uit het Drentse Nieuwlande leverde de beste zwartbonte bedrijfsgroep bij de HHH-videokeuring. Maatschap Steegink uit het Overijsselse Okkenbroek deed dit bij roodbont. Deze week zijn de prijzen uitgereikt.

Van+Vliet+en+Steegink+leveren+beste+bedrijfsgroepen+HHH
© still youtube

Jurylid Addy Morree en videoman Piet Janssen toerden begin maart twee dagen door Nederland om alle collecties te bekijken. Morree omschrijft de groepen als van een hoog niveau.De reservetitels waren daarbij voor maatschap Albring uit het Drentse Drouwenermond bij zwartbont en De Tienmorgen in het Brabantse Beers bij roodbont. Dick en Rosita van Deelen uit het Gelderse Zoelen kregen bij zwartbont en Johan Uenk uit Nijbroek bij roodbont een eervolle vermelding.
Internationale jury

Bij de Young Breeders Challenge leverden 43 deelnemers een video aan van negentig seconden, waarbij de dieren werden opgesteld en werden gefilmd terwijl ze liepen. Juryleden Thomas Ender uit Zwitserland en Mark Nutsford uit het Verenigd Koninkrijk hadden elk drie rubrieken om te jureren. Beide juryleden gaven aan dat het niet makkelijk was om de dieren op hun exterieur te beoordelen vanaf een video.

Kim Duizer werd met M.H. Friens 141 (v. Luster-P) van Merwehoeve de Groot uit het Gelderse Herwijnen kampioen in de categorie Jong. Het reservekampioenschap was hier voor Ilse Malda met Koarnwert Theodora 132 (v. Warrior-Red) van maatschap Bakker uit het Friese Ginnum.


Kampioenschap oud

Bij het kampioenschap oud won Arjan Roubos met R&B WR Maxima Red (v. Warrior-Red) van Roubos Holsteins & Batouwe Holsteins uit het Utrechtse Leersum. Secondante was hier Jilldau Broekens met Bolleholster Tato Mae (v. Tatoo) van Hullcrest uit het Drentse Drijber. Zij won ook het kampioenschap showmanship oud. In de categorie jong was deze titel voor Linde Brekelmans met Hartje 389 (v. Sidekick) van melkveebedrijf Brekelmans uit het Brabantse Maren-Kessel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer