HHH-show dit jaar in november

De HHH-show wordt dit jaar gehouden op vrijdag 26 en zaterdag 27 november 2021 in de IJsselhallen in Zwolle. Leden kunnen nog tot 5 oktober hun koeien opgeven. Ook de juryleden zijn bekend.

HHH%2Dshow+dit+jaar+in+november
© René Eijsink

Aanvankelijk zouden de Dutch Dairy Days het eerste landelijke fokkerijevenement in Nederland worden. Er is een voornemen om dit jaarlijks terugkerenf initiatief van de organisaties van de NRM en de HHH-show eind maart 2022 te houden.

Deze Dutch Dairy Days werden tijdens een ledenbijeenkomst aan de leden van de HHH-show voorgelegd. 'Zij waren na de beperkingen door de coronasituatie toe aan een evenement en vonden maart te ver weg. Dat was voor ons reden om in november uit te pakken. Zeker nu de coronasituatie dit ook toelaat', meldt HHH-woordvoerder Dick van Deelen. Normaal gesproken wordt de HHH-show in december gehouden, maar op de vaste data van deze nationale show was door de IJsselhallen al een ander evenement vastgelegd.


Ook dochtergroepen

Volgens Van Deelen zijn al heel wat dieren aangemeld en zijn ook de eerste aanmeldingen van dochtergroepen binnen. Zo heeft Semex al aangegeven met een dochtergroep present te zijn. Net als voorgaande jaren zijn de IJsselhallen op vrijdag gereserveerd voor de Young Breeders en zaterdag voor de HHH-leden.

Nieuw dit jaar is een productieklasse voor koeien met een levensproductie van 75.000 kilo of meer. Van Deelen verwacht dat er ook veel aandacht zal zijn voor de vaarzen en tweedekalfskoeien. 'Doordat er twee jaar geen show is geweest, worden in deze rubrieken veel dieren voor het eerst getoond. In die jaren is het exterieurniveau verder verhoogd.'


Bekende jury

Bij zwartbont en bij de Young Breeders jureert een oude bekende het exterieur. Het is Mark Nutsford van Riverdane Holsteins uit het Verenigd Koninkrijk. Hij beoordeelt bij de Young Breeders ook het toiletteren en het voorbrengen. Nutsford jureerde in 2013 op de HHH-show de roodbonte koeien en het exterieur bij de pinken van de Young Breeders.

Het roodbont-jurylid bij de koeien en de Young Breeders is Thomas Ender. Samen met zijn broer is hij eigenaar van Hellender Holsteins in Zwitserland. Daarnaast is hij parttime hoofdinspecteur van het Zwitserse stamboek. Bij de Young Breeders-junioren jureert zeker ook geen onbekende het voorbrengen en toiletteren. Albertine Racer Palthe schoor dieren voor verscheidene Europese fokbedrijven en bracht ze voor op shows en veilingen.

Racer Palthe was een aantal jaar instructeur voor de Nederlandstalige groepen op de Jonge Fokkers school in het Belgische Battice en stond aan de wieg bij de oprichting van de HHH-Young Breeders. Daarnaast jureerde ze op een aantal regionale showmanshipwedstrijden in Nederland,België, Duitsland en Slovenië. Racer Palthe runt samen met haar man Gert-Jan en hun twee kinderen melkveebedrijf 'Het Teussink' in het Overijsselse De Lutte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer