Comité buigt zich over contractprijzen biologische conserven

Biologische conserventelers gaan in een comité met hun afnemers in overleg over een faire vergoeding voor alle schakels in de keten.

Comit%C3%A9+buigt+zich+over+contractprijzen+biologische+conserven
© Vidiphoto

Dit is onlangs besloten op een bijeenkomst in het Flevolandse Swifterbant waarbij 65 biologische conserventelers en vertegenwoordigers van de handel aanwezig waren. Enkele weken geleden pleitten de biologische telers in een open brief aan de conservenindustrie voor betere contractprijzen. Dit als compensatie voor de snelstijgende teeltkosten.

Het is de bedoeling dat van de biologische telersverenigingen Bdeko, Biowad en Studieclub Zuidwest afgevaardigden zitting nemen in het comité. Ook de handel zal daarin vertegenwoordigd zijn en waar mogelijk wordt ook bekeken of vertegenwoordigers van de retail kunnen aansluiten.

Het overleg over de contractvoorwaarden voor biologische conserven gaat plaatsvinden onder toezicht van een onafhankelijke voorzitter. Dit moet iemand zijn met gezag en kennis van de biologische sector. Het comité verwacht op korte termijn te starten met de eerste gesprekken.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer