Russische eigenaar HAK veroordeelt invasie Oekraïne

De Russische grootaandeelhouder Denis Shtengelov van conservenfabrikant HAK veroordeelt in een emotionele verklaring de Russische invasie van Oekraïne.

Russische+eigenaar+HAK+veroordeelt+invasie+Oekra%C3%AFne
© HAK

Shtengelov is sinds vorig jaar grootaandeelhouder en schrijft dat Rusland door Oekraïne de oorlog te verklaren een monsterlijke en niet te herstellen fout begaat. 'Daarom vind ik het mijn innerlijke overtuiging en verplichting om al het mogelijke en onmogelijke te doen om deze waanzin een halt toe te roepen.' De zakenman woont al twaalf jaar in Australië, maar bezit nog steeds de Russische nationaliteit.

Voor zichzelf ziet hij geen andere doelstelling op dit moment dan te zorgen dat de oorlog tot stilstand komt. Hij is van mening dat jonge mensen in Rusland hun energie zouden moeten kunnen steken in vredige activiteiten. 'Onze mensen zouden dan de meest gelukkige mensen op aarde kunnen zijn en de hele wereld zou met bewondering naar ons land kunnen kijken.'


Vragen over rol aandeelhouder

Shtengelov besluit zijn verklaring met: 'Vrede aan jullie allen'. In een begeleidende nieuwsmededeling meldt HAK dat er de laatste dagen veel vragen binnenkwamen over de positie van het bedrijf en de rol van de Russische aandeelhouder.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Ook de conservenfabrikant stelt de oorlogsdaad van de Russische regering te verwerpen en mee te leven met het leed dat de bevolking van Oekraïne, maar ook die van Rusland nu wordt aangedaan.HAK laat met zes vrachtauto's voedselpakketten overbrengen naar de slachtoffers in Oekraïne.


Volledig autonoom

HAK wil tot slot benadrukken dat de relatie met de Russische grootaandeelhouder constructief en positief is en dat HAK ook na de Russische overname in augustus 2021 gewoon HAK is gebleven. Het bedrijf is financieel en operationeel volledig autonoom, haalt geen materialen of producten uit Rusland, heeft daar ook geen bankrekeningen en keert de Russische aandeelhouder geen dividend uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer