Fonds financiert 'beter boeren voor klimaat, boer en dier'

Het Barth-Misset Fonds richt zich op het thema 'Beter Boeren' voor zowel klimaat, boer als dier. Doel is om te komen tot een win-win-winsituatie op het gebied van klimaat, dierenwelzijn en een beter verdienmodel voor de veehouders. Projecten op dit gebied kunnen financiering krijgen vanuit het fonds.

Fonds+financiert+%27beter+boeren+voor+klimaat%2C+boer+en+dier%27
© Twan Wiermans

Het Barth-Misset Fonds heeft als doel de verblijfs- en transportomstandigheden van dieren in de veehouderij te verbeteren. Dat doet het fonds onder andere door financiering van projecten die daartoe leiden.

De einddatum van de aanvraag voor financiering van projecten in het kader van 'Beter Boeren' voor klimaat, boer en dier is 31 maart. Met de aanvraag maken organisaties kans op 50.000 euro voor het in de praktijk realiseren van de win-win-winoplossing waar het fonds naar op zoek is.


Lastige combinatie

In de Nederlandse veehouderij is er veel aandacht voor het verminderen van de uitstoot van stikstof en broeikasgassen. Een uitdaging die om slimme innovaties vraagt. Maar innoveren is duur en maatregelen die aan een gezonde leefomgeving en een beter klimaat bijdragen, staan soms haaks op dierenwelzijn of omgekeerd. Dat is voor het Barth-Misset Fonds reden om op zoek te gaan naar innovaties die zowel boer, klimaat als dier dienen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer