Bollenteler Simon Pennings is hard op zoek naar personeel

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor een personeelstekort in de bollensector. Dat merkt ook Simon Pennings van WAM Pennings in het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout. Hij vraagt zich af of hij in juni en juli genoeg personeel heeft om op tientallen hectaren de bloembollen te rooien.

Pennings is niet de enige. Hij hoort van veel anderen dat ze met hetzelfde probleem zitten. 'Overal zie je dat er mensen worden gezocht. Iedereen is meer van het jobhoppen. Vroeger bleven mensen veel langer', constateert hij.

Gelukkig heeft de bollenteler een potentiële oplossing achter de hand. Hij wil akkerbouwers inzetten. 'Die hebben andere seizoenen dan wij. Zij hebben het vooral druk in het voorjaar. Het rooien van aardappelen bijvoorbeeld heeft ook veel raakvlakken met bloembollen rooien.' Akkerbouwers kunnen hier reageren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer