Afvoer consumptie-eieren Lunteren weer mogelijk

Op de 46 bedrijven in de 3 kilometerzone rond het door vogelgriep getroffen biologisch leghennenbedrijf in het Gelderse Lunteren zijn geen besmettingen vastgesteld. De afvoer van consumptie-eieren in het gebied rondom dit bedrijf is vanaf 15 maart weer mogelijk.

Afvoer+consumptie%2Deieren+Lunteren+weer+mogelijk
© Lé Giesen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op alle 46 bedrijven in de 3 kilometerzone rond Lunteren monsters genomen. In geen van die monsters is het vogelgriepvirus gevonden. Dat meldt brancheorganisatie Avined op haar website.

Vanaf 15 maart staan op de website van de NVWA pakstations, eierverwerkers en of overslaglocaties vermeld waar de pluimveehouders hun consumptie-eieren aan mogen leveren.


Vleeskuikens naar de slacht

In de 3 kilometerzone en 10 kilometerzone geldt nog een vervoersverbod. Wel heeft de NVWA slachterijen aangewezen voor de afvoer van vleeskuikens. Daar geldt wel een aantal voorwaarden bij en er is een ontheffing nodig.

Ook vanuit regio 10 is het vervoer van pluimvee naar de slacht mogelijk als het hygiëneprotocol wordt gevolgd en de dierenarts uiterlijk 24 uur van tevoren de dieren heeft gecontroleerd (klinische inspectie). Dit geldt ook voor het slachten in het buitenland.Het vervoer van (broed)eieren en andere producten is zonder voorwaarden toegestaan in regio 10. Ook doorvoer door de regio via snelwegen is toegestaan. Vervoer van broedeieren vanuit de 3 kilometerzone en de 10 kilometerzone kan pas vanaf twee weken na de uitbraak in Lunteren. Dat vraagt om een ontheffing. Het is nodig die tijdig aan te vragen.

Tekst gaat verder onder kaart:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer