Bayer verkoopt niet-agrarische bestrijdingstak

Chemieconcern Bayer en investeringsmaatschappij Cinven hebben een overeenkomst gesloten over de verkoop van Bayers Environmental Science Professional-activiteiten voor een aankoopprijs van 2,6 miljard dollar (2,4 miljard euro). Bayer wil zo zijn activiteiten stroomlijnen en de focus op de landbouw versterken.

Bayer+verkoopt+niet%2Dagrarische+bestrijdingstak
© Haijo Dodde

Environmental Science Professional geldt als wereldleider bij de bestrijding van plagen, ziekten en onkruiden in niet-agrarische gebieden, zoals vectorbestrijding, professioneel ongediertebeheer, vegetatiebeheer, bosbouw en gras en siergewassen. In 2021 had het bedrijf ongeveer achthonderd werknemers ter ondersteuning van operaties en verkoop in meer dan honderd landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cary in de Amerikaanse staat North Carolina. Bayer had in februari 2021 aangekondigd de activiteiten af te stoten.


Voor de Benelux omvat de overeenkomst de verkoop van de professionele bedrijfssegmenten plaagdiermanagement, vegetatiebeheer, sport- en golfterreinen. In de Benelux werken zes personen voor deze activiteiten, eigenlijk allen in verkoopfuncties. Cinven is een internationale investeringsmaatschappij die zich als actieve aandeelhouder richt op het bouwen van topbedrijven, met kantoren in Europa en de Verenigde Staten.

De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgerond, mits aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden wordt voldaan. De netto-opbrengst van de transactie wordt gebruikt om de financiële schuld van Bayer te verminderen. Cinven is een internationale private equity-onderneming die zich richt op het bouwen van wereldwijde bedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer