Bayer en BraZander verder met De Ruiter Experience Center

Het De Ruiter Experience Center in Bleiswijk wordt nog minimaal vijf jaar voortgezet. Dat hebben initiatiefnemers Bayer en kwekerij BraZander bekendgemaakt. De demokas toont nieuwe tomatenrassen en test en demonstreert de nieuwste technologie op het gebied van veredeling, teelt, digitale technologie, recycling en duurzame plaagbestrijding.

Bayer+en+BraZander+verder+met+De+Ruiter+Experience+Center
© Twan Wiermans

Het belevingscentrum is in 2018 nieuw gebouwd op het terrein van kwekerij BraZander in Bleiswijk. Twee jaar later werd het onderdeel van Bayer ForwardFarming, een initiatief waarbij Bayer met onafhankelijke land- en tuinbouwbedrijven over de hele wereld samenwerkt om innovatieve, duurzame landbouw te bevorderen.

De demokas in Bleiswijk beslaat 8.000 vierkante meter, waarvan 3.200 vierkante meter belichte teelt. De kas is uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo maakt het nieuwe Advanced Precision Horticulture-systeem gebruik van 28 sensoren om de teler meer informatie te geven over de prestaties van de rassen. Daardoor wordt hij in staat gesteld betere beslissingen te nemen. Water wordt behandeld met uv en extra schermen voorkomen lichtuitstraling.

Op dit moment wordt een nieuwe state-of-the-art-kas voor komkommer gebouwd, naast de bestaande kas voor tomaat. Deze wordt gefinancierd door BraZander, waarbij Bayer hem voor minstens tien jaar gebruikt. De nieuwe kas zal bestaan uit 3.200 vierkante meter belichte teelt en 4.000 vierkante meter onbelichte teelt. Deze uitbreiding van de testvoetafdruk in ultramoderne kassen stelt Bayer in staat nieuwe rassen onder commerciële omstandigheden te evalueren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer