Bescherm lelies tegen Pratylenchus-aaltjes met Velum Prime

Na een natte en milde winter komt de lelieplanttijd in zicht. Om te zorgen voor een goede en gezonde opbrengst, is het van belang om voorafgaand aan het planten de actuele situatie van een perceel goed in kaart te brengen.

Bescherm+lelies+tegen+Pratylenchus%2Daaltjes+met+Velum+Prime
Bayer Crop Science

Bepaal of en in welke mate Pratylenchus penetrans-aaltjes aanwezig zijn in een perceel met een monstername.

Voor de beheersing van Pratylenchus penetrans is preventie het belangrijkste wapen: zorg voor een goede onkruidbestrijding en teel eventueel afrikaantjes (tagetes) als voorvrucht. Voer zo nodig een behandeling tegen aaltjes uit, voorafgaand aan planten.

Optimale wortelkwaliteit

Om een maximale opbrengst en (wortel)kwaliteit van uw lelies zeker te stellen, is het advies om Velum Prime toe te passen op een diepte van 10 tot 15 centimeter. Meest effectief is dit met een grondbehandeling net voor het planten. Velum Prime kan ook tijdens het planten worden toegepast met daartoe geschikte apparatuur.

Pas Velum Prime toe op percelen met een lage aaltjesdruk solo in een dosering van 0,625 liter per hectare. Op percelen met een hoge aaltjesdruk is het advies om een gecombineerde toepassing uit te voeren met granulaten op basis van oxamyl of fosthiazaat.

Bolontsmetting

Bayer Crop Science heeft de afgelopen jaren samen met zijn partners onderzoek gedaan naar de dompeltoepassing van Velum Prime net voor het planten. Hierbij is gekeken naar de afdoding van Pratylenchus penetrans-aaltjes in het plantgoed van lelies.

Tijdens onderzoeken hebben we onderbouwd dat Velum Prime in het dompelbad aaltjes bestrijdt, waardoor het wortelvolume toeneemt en het percentage wortelrot wordt beperkt. Pas Velum Prime in het dompelbad toe in een concentratie van 0,09 procent. Er zijn goede ervaringen opgedaan waarbij lelies werden gedompeld in Velum Prime gevolgd door een grondbehandeling met granulaten op besmette percelen.

Wanneer u Velum Prime toepast met een grond- of dompelbehandeling zien we door proeven en de vele praktijkervaringen dat het gewas vitaler ter velde staat waardoor uw gewassen beter beschermd zijn tegen weersinvloeden.

Velum Prime:
• Unieke werking tegen aaltjes
• Voor een vitaal gewas en sterk wortelgestel
• Voor de maximale opbrengst

Meer informatie?
Bekijk ook onze gewaspagina 'Tijd voor Lelie' voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producen en meer.

Klik hier voor het volledige etiket of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

Logo Velum Prime
Logo Velum Prime © Bayer

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Bayer Crop Science

Bayer is wereldwijd marktleider in gewasbeschermingsmiddelen en zaden. Door biologie, chemie en digitale tools slim te combineren versnellen we innovatie in de...

Lees verder »

Meer van Bayer Crop Science

Lees ook

Meer artikelen van Bayer Crop Science »

Artikelen over Bayer Crop Science