Vlaanderen werkt met WeideWijs aan toekomst

In Vlaanderen is dit jaar Weidewijs gestart. Binnen dit project gaat een groep van acht melkveehouders aan de slag om meer doordacht te beweiden en zo hun rentabiliteit te verhogen. Ze willen daarnaast ook in spelen op de marktvraag en meewerken aan klimaatdoelstellingen.

Vlaanderen+werkt+met+WeideWijs+aan+toekomst
© Mike Schellart

Succesvol beweiden is voor veel Vlaamse melkveehouders een grote uitdaging geworden, stellen de projectleiders. Dat komt onder meer door de opkomst van melkrobots, veranderende klimaatomstandigheden en het gebrek aan voldoende financiële vergoeding. Toch is de drijfveer voor weidegang groot, zowel aan de kant van de afnemer als bij de melkveehouder.

In dit project focust de groep boeren zich op drie grote obstakels: de combinatie van robotmelken en weidegang, klimaatadaptatie van gras- en weiland en het onderzoeken van nieuwe verdienmodellen bij beweiding. De ervaringen van deze groep voorlopers worden gedeeld met de rest van de sector om op termijn het draagvlak voor beweiding in Vlaanderen te vergroten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer