Melkveehouder Keuper voorstander van lang weideseizoen

De koeien van Tom Keuper uit het Achterhoekse Megchelen gingen afgelopen week voor het laatst naar buiten. De biologische melkveehouder is een voorstander van een lang weideseizoen. 'Het gaat me niet om het aantal uren, maar om het aantal kilo's gras dat de koeien eten. We proberen per koe 3.500 kilo droge stof gras per jaar naar binnen te krijgen.'

De koeien lopen van eind maart tot eind oktober dag en nacht buiten. Op de hoge drogere percelen konden ze afgelopen week nog even weiden en gras eten. Keuper: 'Ze gaan nu 's ochtends een paar uur naar buiten en eten 2 tot 3 kilo droge stof aan vers gras.'

Vers gras is het goedkoopste voer, stelt de melkveehouder. 'We proberen op ons bedrijf de bewerkingskosten zo laag mogelijk te houden. De koeien voeren we maar een aantal maanden per jaar machinaal. De andere maanden moeten ze zelf het gras halen en de mest wegbrengen.'

De koeien hebben dit jaar ongeveer 4.500 uur buiten gelopen. 'Er staat nog ongeveer 1.000 kilo gras per hectare. Weiden doen we via stripgrazen, zo hebben de koeien elke dag een vers stuk gras.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer