Biologische vleeskalverhouder verliest certificaat door corona

Biologische kalverhouderij Eco Fields, van eigenaar Bart Boon, is het Skal-certificaat kwijt geraakt en veranderd daarom de bedrijfsnaam in Farm Fields.

Biologische+vleeskalverhouder+verliest+certificaat+door+corona
© Farm Fields

Vanwege de coronacrisis kon de biologische kalverhouderij minder dieren afzetten naar de horeca, zo schrijft De Kalverhouder. Bart Boon werd genoodzaakt om meer dieren op stal te houden waardoor hij tijdelijk niet kon voldoen aan de oppervlakte-eisen van Skal, de certificatieorganisatie voor de biologische sector.

Ondanks dat het volgens Boon een overmachtsituatie betreft, heeft Skal besloten om het certificaat in te trekken. De slagerij van Boon behoudt wel het certificaat. Daardoor kan het bedrijf nog steeds biologische producten van andere leveranciers aanbieden. Boon is tegen het besluit van Skal in beroep gegaan. De uitslag verwacht hij binnen zes weken.

De kalveren van Farm Fields kunnen dagelijks naar buiten. De eerste tien weken op het bedrijf krijgen ze melk, daarna mais, gras en andere producten, waaronder erwten. Op een leeftijd van tien tot elf maanden worden de kalveren geslacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer