BBB met BBBondgenoot toch in actie bij gemeenteraadsverkiezingen

De BoerBurgerBeweging (BBB) zal indirect toch deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lokale partijen kunnen zich in hun verkiezingscampagne profileren als BBBondgenoot.

BBB+met+BBBondgenoot+toch+in+actie+bij+gemeenteraadsverkiezingen
© Boerburgerbeweging

BBB meldt dat veel lokale partijen toenadering zoeken tot de Haagse nieuwkomer. 'Het plattelandsgeluid, met name vertolkt door fractievoorzitter Caroline van der Plas, slaat aan in de Tweede Kamer en in het land', aldus de partij.


BBB-voorzitter Erik Stegink legt uit dat de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 voor zijn partij te vroeg komen. 'Het ontbreekt ons eenvoudigweg aan tijd om deze verkiezingen goed en zorgvuldig voor te bereiden. Bovendien willen we lokale partijen, die het BBB-gedachtegoed aanhangen, niet voor de voeten lopen. Dat neemt niet weg dat de noodzaak van lokale, 'plaatselijk belang'-partijen evident is, zoals onderstreept in het BBB-verkiezingsprogramma.'


Voorwaarden

Partijen die zich als BBBondgenoot willen profileren, moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo dient het landelijke verkiezingsprogramma van BBB door de lokale partij onderschreven te worden. Aansluitend op de gemeenteraadsverkiezingen worden de lokale fractieleden lid van BBB en blijven ze ook na die datum aan die partij verbonden.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer