BelOrta en Belgische Fruitveiling slaan handen ineen

Groente- en fruitveiling BelOrta en de Belgische Fruitveiling (BFV) gaan intensiever samenwerken en integreren. Dat hebben de raden van bestuur van de Belgische coöperaties deze week besloten.

BelOrta+en+Belgische+Fruitveiling+slaan+handen+ineen
© Egbert Jonkheer

De samenwerking is officieel gemaakt door een intentieverklaring. In de loop van 2021 voerden de bedrijven al de eerste gesprekken. De afgelopen maanden werden deze uitgediept. BelOrta en BFV bundelen de krachten met het oog op meer slagkracht en kostenefficiëntie. De stap kan zowel de telers als de klanten ten goede komen.

Directeuren Philippe Appeltans (BelOrta) en Marc Grauwels (BFV) over de intentieverklaring: 'De ondertekening is een belangrijke mijlpaal. Hiermee verstevigen we onze positie als aanbieder van lokaal en duurzaam geteelde gewassen. Samen kunnen we de kerngedachte 'van, voor en door telers' nog beter vormgeven.'


In de volgende fase van de gesprekken ligt de focus op concrete initiatieven die volgen uit de ondertekening van de intentieverklaring. Meer informatie hierover volgt.

Kortgeleden maakten de Belgische veilingen Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling al bekend dat ze mogelijk gaan samenwerken.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer