Mogelijke fusie tussen Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling

Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling gaan mogelijk samenwerken. De bestuursorganen van de Belgische groente- en fruitveilingen hebben eerder deze week het licht op groen gezet om de fusie verder uit te werken.

Mogelijke+fusie+tussen+Co%C3%B6peratie+Hoogstraten+en+REO+Veiling
© Vidiphoto

De twee partijen zijn geen onbekenden voor elkaar. In verschillende koepelorganisaties en bij een aantal bestaande projecten werken ze al lange tijd intensief samen. Beide partijen zijn er op basis van de eerste gesprekken van overtuigd dat ze een verdere integratie moeten verkennen.


De organisaties denken dat de samenwerking een grotere slagkracht geeft om zowel op interne uitdagingen als op externe mogelijkheden actiever in te spelen. Ook is de schaalvergroting een bewuste keuze om een sterkere partner te zijn in een steeds verder behoudende markt.


Sectorale uitdagingen

'In een situatie waar sectorale uitdagingen nog nooit zoveel zijn geweest, kunnen wij samen efficiënter inspelen op de behoeften van de markt en de daarvoor noodzakelijke verandering versnellen', stelt directeur Hans Vanderhallen van Coöperatie Hoogstraten. 'Hiermee is het mogelijk om onze interne organisatie en werking naar een hoger niveau te brengen. De toegenomen schaalgrootte zal extra mogelijkheden bieden om in te zetten op de bouw van een sterkere organisatie', verwacht hij.


Directeur Paul Demyttenaere van REO Veiling: 'Een duidelijke aanvulling tussen beide bedrijven zit in de geografische dekkingen. Samen kunnen wij een verbindende as vormen in het hart van Europa. Door de krachtenbundeling zetten ze we een stevige stap richting meer slagkracht. De samenwerking leidt tot de kern van gemeenschappelijke marktordening. Met een groter aanbod kunnen we onze marktpositie versterken', licht hij toe.


219 miljoen euro productomzet

De REO Veiling in Roeselare boekte in 2021 een productomzet van 219 miljoen euro. De coöperatie heeft vooral vollegrondsgroenten in het assortiment, maar tomaten blijven de belangrijkste groente. Prei staat op de tweede plaats, gevolgd door aardbeien. Achthonderd actieve telers vermarkten hun product via de REO Veiling.

De omzet van Coöperatie Hoogstraten bereikte in 2021 een productomzet van 302 miljoen euro. De hoofdmoot bij de veiling bestaat uit aardbeien, tomaten en paprika's. Er zijn ruim tweehonderd actieve telers aangesloten bij de veiling.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer