Facebookpost over eerlijke voedselprijs gaat viral

Wat is een eerlijke prijs voor voedsel? Dat vraagt melkveehouder Miriam Kuijpers uit Valkenswaard zich af nadat ze een bord bij Jumbo ziet waarop staat dat deze supermarkt prijsstijgingen niet door wil berekenen en daarom producten niet meer inkoopt. Dat schiet Kuijpers in het verkeerde keelgat. Ze spreekt zich uit via Facebook. Haar bericht is al bijna vierhonderd keer gedeeld.

Kuijpers wil benadrukken dat achter de fabrikanten en supermarkten een boer zit die keihard werkt om kwalitatief hoogwaardig voedsel te produceren. Bij agrarisch ondernemers stijgen onder andere ook de energie- en grondstofprijzen.

De melkveehouder stoort zich aan de hoeveelheid macht die fabrikanten en supermarkten hebben. Maar Kuijpers wil ook de consument bewust maken. Wat is een eerlijke prijs en wat blijft waar hangen? 'Onze koeien geven zeven dagen per week melk. Wij kunnen niet zeggen dat we even niet leveren om een punt te maken.'

Jumbo in het Brabantse Eersel, waar het bord stond, had niet de behoefte te reageren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer