'Investeren voor onze toekomst'

Ik krijg weleens de vraag waarom LTO en haar regionale organisaties zich 'laven' aan subsidiegelden van overheden. Blijven wij zo wel onafhankelijk en zuiver in het behartigen van ledenbelangen?

%27Investeren+voor+onze+toekomst%27
© ZLTO

Laat ik er duidelijk over zijn: onze collectieve contributie is verre van toereikend om een effectieve belangenbehartiging over de volle breedte te kunnen voeren. Het werven van innovatie- en investeringsgelden maakt daar deel van uit.

De LTO-organisaties zijn op dit gebied slagvaardig en doeltreffend. Waarom? Het dient het belang van boer en tuinder. Blijven wij onafhankelijk? 100 procent, anders zouden we er niet aan beginnen. Elders in het bedrijfsleven is het niet anders.

Innovaties en technologische ontwikkelingen bepalen de toekomst van onze boeren en tuinders. Zo kan een agrariër 'wennen' en kennismaken aan een nieuwe technologie of aanpak, zonder daarvoor in de ontwikkelingsfase onnodige financiële risico's te lopen.

Het ontginnen van subsidiegelden voor innovaties is een van de pijlers waarop onze belangenbehartiging steunt

Wim Bens, bestuurder LTO Nederland

Dus ja, we werken samen met overheden, ondernemingen, universiteiten en andere onderzoeks- en kenniscentra. Dat levert ons en onze leden kennis en innovatiekracht op.

Concrete voorbeelden? Het uitvoeringsprogramma gewasbescherming ('gezonde planten'), innovatieve stalsystemen, betere bodemvruchtbaarheid (BodemUp), carbon farming (koolstofopslag), lokale energieopwekking en bevordering van de biodiversiteit.

Conclusie: het ontginnen van subsidiegelden voor innovaties is een van de pijlers waarop onze effectieve belangenbehartiging steunt. Zo kan de agrarische sector in al zijn meerkleurigheid en verscheidenheid een positief verschil blijven maken in onze samenleving!

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer