Gemeente Almere: geen meerderheid voor extra Floriade-miljoenen

Er is geen meerderheid voor het uittrekken van extra geld voor de Floriade, meldt Omroep Flevoland. Voor de VVD is, als grootste partij binnen de Almeerse gemeenteraad, de maat vol.

Gemeente+Almere%3A+geen+meerderheid+voor+extra+Floriade%2Dmiljoenen
© Floriade Expo 2022

De partij gaf aan niet in te stemmen als het college een verzoek indient voor extra miljoenen euro's. Eerder deze week werd al duidelijk dat de Floriade kampt met een financiële tegenvaller van 7,3 miljoen euro. Dat komt vooral door tegenvallende sponsoropbrengsten van 6,4 miljoen euro.

De miljoenentegenvaller komt uit een pot die eerder opzij is gezet om risico's op te vangen. Verschillende risico's zijn dus daadwerkelijk uitgekomen. Om deze voldoende te kunnen dekken, moet de reserve met 7,1 miljoen euro worden aangevuld.


Het college van burgemeesters en wethouders hoopt dat het Rijk en de provincie het bedrag overmaken. Als dat niet doorgaat, is de kans groot dat de gemeenteraad wordt verzocht de rekening te betalen. Oppositiepartijen zouden daar fel op tegen zijn. Nu is dus ook voor coalitiepartij VVD de maat vol. 'De Floriade moet het maar doen met de huidige budgetten.'


Belangrijke rol coronacrisis

Volgens gemeente Almere speelt de coronacrisis een belangrijke rol bij de financiële tegenvallers. Zo zijn bedrijven terughoudend geweest in het tekenen van sponsorcontracten vanwege grote financiële onzekerheden. De wereldtuinbouwtentoonstelling kende de afgelopen tien jaar regelmatig financiële tegenvallers. In de zomer van 2021 moest nog 12,3 miljoen euro extra naar de inrichting van het expoterrein.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer