Veel Limburgse suikerbieten per schip naar fabriek Dinteloord

261.100 ton Limburgse suikerbieten zijn de afgelopen drie maanden in 206 reizen aangevoerd bij de suikerfabriek in Dinteloord. Acht schepen voerden heen en weer tussen Maastricht en het Noord-Brabantse dorp.

Veel+Limburgse+suikerbieten+per+schip+naar+fabriek+Dinteloord
© Cosun

Het aantal aangevoerde bieten kwam neer op ongeveer 44.000 ton suiker, meldt Cosun Beet Company. De suikerfabrieken in het Groningse Hoogkerk en Dinteloord verwerkten deze campagneperiode in totaal meer dan 6.880.000 ton bieten.

Door tussen Maastricht en Dinteloord gebruik te maken van schepen voor deze overslag, konden zo'n vijftienduizend vrachtwagenritten worden vermeden. Dit kwam neer op een reductie van 20 procent van de CO2-uitstoot. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar had ook een positief effect op het wegverkeer.

De Nederlandse suikerbietencampagne is op 14 januari afgerond. De fabriek van Cosun Beet Company in het Duitse Anklam verwerkt momenteel de laatste suikerbieten. De Duitse oogst was dit jaar uitzonderlijk goed. De verwachte opbrengst was 76 ton suikerbieten per hectare, maar bleek rond de 80 ton per hectare te liggen. Naar verwachting zal de bietenverwerking in Duitsland tot begin februari doorgaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer