Cosun verwerkt laatste bieten met vorstschade

Suikerbieten met vorstschade kunnen tot en met 31 december worden geleverd en verwerkt onder de calamiteitenregeling van Cosun Beet Company.

Cosun+verwerkt+laatste+bieten+met+vorstschade
© Dirk Hol

De regeling houdt in dat suikerbieten met vorstschade met voorrang worden verladen en dat voor deze bieten andere leveringsvoorwaarden gelden. Volgens Cosun Beet Company hebben de meeste telers met vorstschade zich al aangemeld. Ook worden van bietenhopen vorstbieten verwijderd om partijen zonder vorstschade te kunnen leveren.


Cosun Beet Company meldt dat de laatste 450 hectare suikerbieten in Nederland de komende dagen nog moeten worden gerooid. Dit betreft deels percelen met vorstschade, maar vooral op de lichtere gronden is er niet of nauwelijks schade van de wintervorst. Overigens gaat het rooien op dit moment moeizaam door de vele neerslag van de laatste periode.


Suikergehalte zakt

Uit de regionale kwaliteitscijfers blijkt dat het suikergehalte is gezakt naar 16,7 procent. Vanwege de bewaarverliezen is dit een gangbare daling, verklaart de agrarische dienst van Cosun Beet Company. Het gemiddelde suikergehalte voor de hele campagne van 2021 ligt nu op 16,8 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer