Cosun: aankomend seizoen 84.000 hectare suikerbieten

Het suikerbietenareaal komt aankomend seizoen uit op circa 84.000 hectare. Dat is 1,5 procent meer dan in 2021, meldt Cosun. Het ras Tessilia KWS is met 23 procent van het areaal veruit het grootste.

Cosun%3A+aankomend+seizoen+84%2E000+hectare+suikerbieten
© Koos v.d. Spek

Na Tessilia KWS volgt Caprianna KWS met 12 procent, eveneens in het segment aaltjesresistentie. Het derde ras is Annemartha KWS. Dat gaat in de categorie rhizoctioniaresistentie 10 procent van het areaal invullen. Het aandeel aaltjesresistent is 48 procent, rhizoctionia 29 procent en voor rhizomanie 12 procent. 11 procent van het areaal wordt ingezaaid met drievoudig resistente rassen.

Cosun geeft aan dat voor eventueel nabestellen van bietenzaad in februari weer een bestelmogelijkheid is. Wel zal er dan een beperktere keuze zijn. Verder meldt de suikerfabrikant dat woensdag de bietencampagne in het Brabantse Dinteloord is beëindigd. De laatste suikerbieten worden vrijdag in het Groningse Hoogkerk aangevoerd.


Het suikergehalte nam zoals gewoonlijk de laatste weken af en komt uit op een landelijk jaargemiddelde van 16,7 procent. De campagne sluit af met een winbaarheidsindex van 90,7 procent. Het tarrapercentage noteert 10,7 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer