Cosun: alle bieten met vorstschade geleverd

Alle suikerbieten met vorstschade die zijn aangevoerd onder de calamiteitenregeling, zijn geleverd. Het gaat om ongeveer 130.000 ton bieten van ruim 200 telers. Deze bieten zijn kort na het aanmelden bij Cosun of direct na het rooien verladen en verwerkt.

Cosun%3A+alle+bieten+met+vorstschade+geleverd
© Han Reindsen

Als einddatum van de bietencampagne staat 11 januari gepland. Vanwege een aantal technische storingen in de fabriek in Vierverlaten duurt de campagne mogelijk een dag langer. Het suikergehalte noteerde afgelopen week 16,5 procent en is daarmee in een week 0,25 procent gedaald.

De daling komt mede door de bevroren bieten en is groter dan normaal. De opbrengstverwachting blijft staan op 13,7 ton suiker per hectare. In totaal moet er nog 50 hectare suikerbieten worden gerooid. Deze bieten zitten vooral in het Zuidwesten op de zandgronden nog in de grond.


Cosun meldt dat bietentelers die voor minder dan 85 procent aan hun leveringsrechten hebben voldaan, ervoor moeten zorgen dat uiterlijk veertien dagen na het einde van de campagne een aanvraag ontheffing leveringsplicht is ingediend. De commissie ledenzaken van Cosun behandelt deze aanvragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer