Nederlandse agrisector op handelsmissie in Dubai

Een handelsmissie vanuit het ministerie van van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) brengt van 21 tot 23 februari de Nederlandse agrifood en tuinbouw onder de aandacht in de Verenigde Arabische Emiraten. In principe is minister Henk Staghouwer (LNV) voorzitter van de missie, maar dit is nog niet bevestigd.

Nederlandse+agrisector+op+handelsmissie+in+Dubai
© Dirk Hol

De missie valt samen met de Expo 2020 in Dubai. Sinds oktober 2021 neemt Nederland deel aan deze wereldtentoonstelling, de eerste in het Midden-Oosten. Onder het motto 'Uniting Water, Energy and Food' presenteert Nederland zich in een paviljoen aan de wereld.


Rondom 20 februari vindt op de Expo ook de 'Food, Agriculture & Livelihoods' week plaats. Thema's zoals tuinbouw en agrifood komen tijdens deze week uitgebreid aan bod. Een hoogtepunt zal het Tuinbouwcongres zijn dat op 21 en 22 februari wordt georganiseerd vanuit de overheid.


Kansrijk

Het ministerie van LNV noemt de handelsmissie kansrijk. De Verenigde Arabische Emiraten maken sinds de jaren zeventig een enorme economische ontwikkeling door. De emiraten groeiden uit tot een moderne economie. Tegenwoordig zijn de Verenigde Arabische Emiraten een belangrijke economische, financiële en logistieke hub voor de regio.

Sinds 2018 werken de Verenigde Arabische Emiraten aan een nationale voedselzekerheidsstrategie. De komende jaren worden grote investeringen gedaan in kennis en technologie voor het lokaal produceren van plantaardig en dierlijk voedsel. Daarnaast zoeken de Verenigde Arabische Emiraten zekerheid voor importleveringen. Nederland is hiervoor een belangrijke handelspartner, stelt het ministerie van LNV.

Nederlandse bedrijven beschikken over sectorbrede kennis en kunde die relevant zijn voor lokale partijen. Ruim 350 Nederlandse bedrijven zijn actief in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze gebruiken deze landengroep vaak als uitvalsbasis voor de rest van de Golfregio, Afrika en Zuid-Azië.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer