Vogelgriep vastgesteld bij leghennenbedrijf in Lelystad

Bij een leghennenbedrijf in Lelystad is vogelgriep (H5) vastgesteld, meldt het ministerie van LNV. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de 24.000 dieren op het bedrijf geruimd.

Vogelgriep+vastgesteld+bij+leghennenbedrijf+in+Lelystad
© Twan Wiermans

De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In het gebied van 1 kilometer rond het besmette bedrijf in Lelystad liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometerzone rondom het besmette bedrijf liggen vier andere pluimveebedrijven, die de komende dagen door de NVWA worden gescreend.

In de 10 kilometerzone rond dit bedrijf liggen nog eens twintig andere pluimveebedrijven. Voor deze zone geldt per direct een vervoersverbod. Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Daarnaast geldt een jachtverbod in dit gebied.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer