NVWA roept op dode wilde vogels zo snel mogelijk te melden

Om de verspreiding van vogelgriep te voorkomen, is het van belang om dode wilde vogels zo spoedig mogelijk te melden. Bij drie of meer eenden, zwanen of ganzen kan dat bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Bij minder dode vogels bij het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC).

NVWA+roept+op+dode+wilde+vogels+zo+snel+mogelijk+te+melden
© VidiPhoto

Na een melding zorgen de NVWA of het DWHC ervoor dat de dode wilde vogels worden opgeruimd. Daarnaast worden de vogels voor monstername opgestuurd naar Wageningen Bioveterinary Research. Daardoor is de verspreiding van de vogelgriep en het voorkomen van verschillende typen beter in beeld te brengen.

Het melden van drie of meer eenden, zwanen of ganzen of meer dan twintig andere gestorven vogels kan via het telefoonnummer (045) 5463188 van de NVWA.

Het DWHC is bereikbaar via het telefoonnummer (030) 2537925. Dit centrum voert eerst zelf onderzoek uit op de vogels om de mogelijke doodsoorzaak te achterhalen. Bij verdenking op vogelgriep of een andere besmettelijke ziekte worden monsters doorgestuurd naar Wageningen Bioveterinary Research.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer