Tulpenseizoen draait op volle toeren na latere start

Zo'n zes miljoen tulpenbollen worden tot bloem opgekweekt in de kassen van Kwekerij Siem Munster in het Noord-Hollandse Slootdorp. Een week later dan normaal, vanwege het natte en koude voorjaar in 2021.

Elke dag oogsten de veertien vaste medewerkers 50.000 tot 80.0000 bloemen. Deze worden gesorteerd door de hypermoderne Furora (X-RAY) machine. Daarna worden ze gebost, ingepakt en naar de veiling gebracht. 'Het is tegenwoordig een combinatie tussen onlineverkoop en klokverkoop', licht Siem Munster toe. 'Kopers vinden ons aanbod eerst online via de klokvoorverkoop. Wat overblijft, komt de volgende dag voor de klok.'

Het tulpenseizoen loopt ongeveer tot mei, dan gaat de aandacht weer naar de bollenteelt buiten. In totaal produceert de kwekerij twaalf miljoen tulpenbollen per groeiseizoen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer