Amsterdamse kinderen planten 30.000 tulpenbollen

Tientallen kinderen van de Amsterdamse Nicolaas Maesschool zijn woensdag begonnen met het planten van 30.000 tulpenbollen bij het Vondelmonument in de hoofdstad. Dit vormde de aftrap voor Bulbs4Kids.

Amsterdamse+kinderen+planten+30%2E000+tulpenbollen
© Bulbs4Kids

Vrijwilligers van de Vrienden van het Vondelpark maken de beplanting de komende weken af. De tulpen worden naar een vooraf gemaakt ontwerp, dat uit kleurvlakken bestaat, in de grond gestopt.Deze week ontvangen 2.250 basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Canada een Bulbs4Kids-pakket. Hierin zitten een assortiment bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en lesondersteuning voor de docent, waardoor kinderen bekend raken met bloembollen.


1,3 miljoen bollen

In totaal planten deze scholen zo'n 1,3 miljoen bloembollen. Van de pakketten (waarin zeshonderd bollen zitten) zijn er 450 bestemd voor Nederlandse, 800 voor Duitse, 400 voor Engelse, 350 voor Franse,150 voor Canadese en 100 voor Zweedse basisscholen. Deze hebben zich vanaf mei ingeschreven voor de actie. Bulbs4Kids is een initiatief van iBulb, de promotieorganisatie van Royal Anthos, de koepelorganisatie van bloembollenhandelaren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer