Yara spijkert kunstmestkennis veehouders en akkerbouwers bij

Kunstmestproducent Yara deelt dit voorjaar informatie over meststoffen met veehouders en akkerbouwers tijdens een aantal kennissessies. Deze bijspijkersessies gaan onder meer over de wereldmarkt voor kunstmest, efficiënter bemesten en fertigatie in de teelt van aardappelen en fruit.

Yara+spijkert+kunstmestkennis+veehouders+en+akkerbouwers+bij
© Dirk Hol

De drie onlinekennissessies die Yara organiseert, zijn volgens marketingmanager Peter Arkenbout van Yara Benelux vooral bedoeld om kennis over meststoffen en bemesting te delen met agrarisch ondernemers. Zeker in tijden van hoge kunstmestprijzen zoeken zij naar mogelijkheden om de efficiency van de bemesting te verbeteren.

Yara beschikt over eigen onderzoeksafdelingen en werkt samen met distributeurs in het praktijkonderzoek naar een efficiënte inzet van de meststoffen. Resultaten en praktijkervaringen komen in de kennissessies aan bod. Aanmelden kan via de website van Yara.


Vooruitzichten wereldmarkt

Marco Fleischmann van Yara spreekt op 26 januari tijdens de eerste kennissessie over de wereldmarkt voor kunstmest. Hij legt uit waarom de markt ontspoort lijkt en gaat in op de vooruitzichten voor de komende maanden. Naast Fleischmann schuift ook Maurits von Martels van Boer Burger Beweging (BBB) aan bij het online-event. Hij vertelt over zijn ervaringen in de Haagse politiek en hoe Tweede Kamerleden tegen landbouw aankijken.

Wetenschapper Paul Dobbelaar van de Universiteit Utrecht is op 9 februari te gast tijdens een onlinekennissessie over 'Geld verdienen met efficiënter bemesten'. Hij deelt zijn kennis over het effect van selenium op de gezondheid en vruchtbaarheid van koeien. Het effect van selenium in kunstmest wordt toegelicht door melkvee- en graslanddeskundige Theo Courtz van Yara. Ook zal hij tijdens dit webinar de nieuwe GrassN-app 2.0 presenteren aan de hand van een livedemonstratie.

De kennissessie 'Fertigatie in open teelten' op 16 februari gaat in op de voordelen van fertigatie in de teelt van aardappelen en fruit. Yara-fertigatiespecialist Peter de Vries bespreekt uitgebreid de technische mogelijkheden, kosten en meeropbrengsten. Daarnaast gaat hij in op het bewezen plantversterkende effect van biostimulanten met silicium.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer