Yara neemt Finse Ecolan over

De Noorse kunstmestfabrikant Yara neemt het meststoffenbedrijf Ecolan uit Finland over. Daarmee breidt het bedrijf zijn activiteiten op het gebied van organische meststoffen uit. Het is Yara's eerste acquisitie in die branche. De kunstmestfabrikant wil daarmee een grotere rol gaan spelen in de biologische landbouw en bijdragen aan de circulaire economie.

Yara+neemt+Finse+Ecolan+over
© Yara

'Door ons aanbod uit te breiden naar het groeiende segment van de biologische landbouw in Europa, helpen we de efficiëntie van het gebruik van voedingsstoffen te verbeteren door te profiteren van onze kennis over gewasvoeding', zegt vicepresident Mónica Andrés van Yara Europe. 'We willen de belangrijkste partner zijn voor alle boeren, ongeacht welk landbouwsysteem ze gebruiken.'

Ecolan gebruikt industriële nevenstromen om meststoffen voor de land- en bosbouw te produceren. 'We hebben de afgelopen jaren goed samengewerkt en vanaf nu gaan we de kennis en expertise van Yara en Ecolan combineren om gerecyclede meststoffen nog verder te ontwikkelen', zegt directeur speciale producten Timo Räsänen van Yara. 'Met deze overname kunnen we de organische meststoffen ook aanbieden aan markten buiten Finland.'


Terugwinnen voedingsstoffen uit afvalstromen

Veel organische afvalstromen worden nog niet hergebruikt of gerecycled. Het terugwinnen van voedingsstoffen uit afvalstromen en deze terugbrengen in de landbouwproductie draagt bij aan een circulaire economie en vermindert het verlies aan voedingsstoffen. De Europese Green Deal moedigt het opschalen en bevorderen van circulaire bedrijfsmodellen aan en vergroot het aandeel landbouwgrond in de Europese Unie dat voor biologische landbouw wordt ingezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer