Aardappeltermijnmarkt noteert opnieuw tot 21 euro

De notering op de aardappeltermijnmarkt voor de aprilcontracten 2022 stijgt weer naar een niveau van maximaal 21 euro per 100 kilo. Dat is de hoogste notering sinds half oktober.

Aardappeltermijnmarkt+noteert+opnieuw+tot+21+euro
© Burt

Toen werd net iets meer dan 21 euro als prijsindicatie afgegeven voor de levering van fritesaardappelen in april 2022. Het is een aanwijzing dat er relatief veel vraag is voor het aanbod van dit jaar. Ook lijkt het erop dat de beperkingen vanwege corona en de oplopende besmettingen van dit moment vooralsnog weinig invloed hebben op de aardappelmarkt.

Vorige week werd al duidelijk dat er wereldwijd uitdagingen zijn om fritesfabrikanten van voldoende grondstoffen te voorzien. Vanwege problemen met de aanvoer vanuit Canada moesten met name voor McDonald's in Japan drie vliegtuigladingen met Amerikaanse fritesaardappelen worden ingevlogen om het tekort aan frites te beperken.


Op de actuele markt verhoogde PotatoNL deze week de bovenkant van de notering voor grootschalige verwerking van 19,25 naar 20 euro per 100 kilo. De hoogste noteringen worden toegeschreven aan de rassen die geschikt zijn voor de productie van verse frites en voor frites voor het fastfoodsegment.


Vaste stemming op aardappelmarkt

De notering op de termijnmarkt voor fritesaardappelen van oogst 2022 stijgt deze week naar 19,20 euro per 100 kilo. Het betreft hierbij leveringscontracten voor april 2023. Dat duidt op een vaste stemming op de aardappelmarkt met nu al volop behoefte om voor een langere periode grondstoffen vast te leggen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer