Aardappeltermijnmarkt verliest 3 euro in een week

De notering voor aprilcontract 2022 voor fritesaardappelen op de termijnmarkt van EEX in Leipzig keldert deze week naar een niveau van 17,40 euro per 100 kilo.

Aardappeltermijnmarkt+verliest+3+euro+in+een+week
© Haijo Dodde

Een week geleden noteerde de termijnmarkt voor de levering van fritesaardappelen op april 2022 nog 20,50 euro per 100 kilo. De vlotte daling heeft alles te maken met de onzekere stemming op de aardappelmarkt vanwege de oplopende coronabesmettingen. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen hiervan zijn voor de afzet van aardappelen de komende periode.

Analisten constateren dat kopers op de aardappelmarkt terughoudender zijn dan voorgaande weken. Wel lijkt het erop dat de aardappelindustrie op volle kracht blijft draaien. Voor hun grondstofvoorziening maken de verwerkers momenteel veelal gebruik van de laatste aardappelen die op contract afland worden geleverd.


PotatoNL noteert nog wel hoger

Aan het begin van de week verhoogde PotatoNL nog wel de noteringen van fritesgeschikte aardappelen voor de actuele markt. Voor categorie I steeg de notering 88 cent naar 12,75 tot 18,50 euro per 100 kilo. Voor categorie II betreft de stijging 1 euro naar 18 tot 21 euro per 100 kilo. Belgapom in België noteert voor Fontane al weken op rij 12 euro per 100 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer