PotatoNL kiest André Hoogendijk als nieuwe voorzitter

De stuurgroep van de landelijke aardappelnotering PotatoNL heeft directeur André Hoogendijk van BO Akkerbouw gekozen als nieuwe voorzitter.

PotatoNL+kiest+Andr%C3%A9+Hoogendijk+als+nieuwe+voorzitter
© Han Reindsen

Hoogendijk is de opvolger van Mark Brantjes. Naast akkerbouwer in Beverwijk en was Brantjes namens Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) vanaf de start van PotatoNL de voorzitter van PotatoNL. Hij blijft wel zitting houden in de stuurgroep. Met Hoogendijk is nu gekozen voor een onafhankelijk voorzitter.

Naast Hoogendijk gaat Jan Gottschall bij PotatoNL de functie van secretaris in de stuurgroep vervullen. Gottschall werkt bij de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). Hij volgt bij PotatoNL Maas van den Heuvel op, die afscheid neemt als secretaris en ook als lid van de stuurgroep.


Eén landelijke notering

PotatoNL is in 2017 opgericht door LNCN, NAO, Vavi (namens de aardappelverwerkende industrie) en ZLTO. Zij besloten toen om alle bestaande aardappelnoteringen samen te voegen tot één landelijke notering. De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de vier onderliggende organisaties en is verantwoordelijk voor de organisatie. Een noteringscommissie stelt de wekelijkse notering vast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer