Schouten Europe neemt failliete Nijland Food over

Schouten Europe, de producent van vlees- en visvervangers in het Noord-Brabantse Giessen, neemt het onlangs failliet verklaarde Nijland Food in Goor over. Het Overijsselse bedrijf verpakte de afgelopen twaalf jaar producten voor Schouten. Sinds vijf jaar werden hier ook enkele producten gemaakt.

Schouten+Europe+neemt+failliete+Nijland+Food+over
© Nijland

De markt van plantaardige alternatieven voor vlees- en vis is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook de concurrentie in de markt is toegenomen. 'Wij hebben het produceren en verpakken altijd uitbesteed, zodat we flexibel waren en ons konden toeleggen op innovatie', zegt CEO en eigenaar Henk Schouten van het gelijknamige bedrijf.

Schouten zag de laatste jaren steeds meer krapte ontstaan in productie- en verpakkingscapaciteit. 'Dit kwam onze marktpositie niet ten goede. Deze overname biedt ons weer ruimte om verder te groeien.'

Kip in de ban

Naast de activiteiten voor Schouten verpakte Nijland voor andere partijen en werd er in een aparte hal kip verwerkt. 'Wij zijn specialist in het ontwikkelen, produceren en verpakken van plant-based producten. Daar past het verwerken van kip niet bij. Dit zullen wij dan ook niet voortzetten', legt Schouten uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer