Supermarkt Plus breidt aanbod vleesvervangers uit

Plus introduceert tien nieuwe vleesvervangers onder het eigen huismerk. Daarmee speelt de supermarkt in op de groeiende vraag naar deze vegetarische producten.

Supermarkt+Plus+breidt+aanbod+vleesvervangers+uit
© PLUS

Van alle Europeanen eten Nederlanders per persoon de meeste vleesvervangers en ze geven hier het meeste geld aan uit. Dit kwam naar voren uit recent onderzoek van de internationale voedingsorganisatie Proveg. Steeds meer mensen kiezen vanuit verschillende overwegingen voor een of meer dagen zonder vlees, waaronder dierenwelzijn, milieu en de eigen gezondheid.

Het aantal mensen in Nederland dat vegetarisch eet is de afgelopen twee jaar met 150 procent gegroeid, blijkt uit onderzoek in opdracht van de Vegetariërsbond. Het percentage mensen dat elke dag vegetarisch eet (inclusief veganisten) ligt nu rond 3,9. Bij mensen onder de 40 jaar is vegetarische voeding het meest in trek. Bijna 7 procent van deze groep eet elke dag vegetarisch.

Het assortiment vleesvervangers onder het Plus-huismerk wordt uitgebreid met vegetarische 'kipstukjes', een 'hamburger', een kaasschnitzel en een groenteburger. De vleesvervangers zijn van soja of tarwe gemaakt en bevatten minder vet dan het vergelijkbare vleesproduct. De vleesvervangers bevatten ijzer en vitamine B12.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer