Mondiale groei Beyond Meat compenseert afname Verenigde Staten

De Amerikaanse maker van vleesvervangers Beyond Meat heeft een teleurstellend kwartaal achter de rug. De onderneming merkte dat met name Amerikaanse consumenten minder happig zijn op de vegaburgers en andere plantaardige producten van het bedrijf. Die ontwikkeling drukte de omzet. Het verlies in het slotkwartaal van het boekjaar viel ook hoger uit dan door kenners voorzien.

Mondiale+groei+Beyond+Meat+compenseert+afname+Verenigde+Staten
© Beyond Meat

Alleen al in de Verenigde Staten (VS) daalde de omzet bijna 14 procent in vergelijking met een jaar eerder. Vooral aan supermarktklanten werd veel minder verkocht. De daling van de verkopen in de VS wijt het bedrijf onder andere aan slecht weer. Nieuwe producten als imitatie kip compenseerden de daling enigszins.


De totale omzet van het bedrijf steeg bijna 13 procent tot 106,4 miljoen dollar, zo'n 92,8 miljoen euro. Tegenover de tegenvallende vraag in de VS merkte het bedrijf een sterke internationale groei. Zowel de verkopen in restaurants als in supermarkten verdubbelden.


Distributieproblemen

Het bedrijf waarschuwde in oktober beleggers dat het een zwakkere omzet zou rapporteren dan het eerder had voorspeld. Daarbij beriep het bedrijf zich op een breed scala aan factoren, waaronder de deltavariant van het coronavirus en distributieproblemen.

De beursgang van Beyond Meat in mei 2019 was een ware hype. De aandelen die debuteerden voor 25 dollar (omgerekend 21,80 euro) per stuk stegen in korte tijd naar 196 dollar. Dat aanvankelijke enthousiasme onder beleggers is enigszins getemperd. Momenteel schommelt het aandeel rond een beurskoers van 95 dollar, globaal 82,86 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer