Poetin wil eigen Russische veredeling en fokkerij

De Russische agro-industrie en landbouw moeten minder afhankelijk worden van de import van buitenlandse zaden en teeltmateriaal. Moskou gaat daarom meer geld steken in de ontwikkeling van eigen veredeling, zaadproductie en fokdieren.

Poetin+wil+eigen+Russische+veredeling+en+fokkerij
© Russia Presidential Press Office

Na een bijeenkomst over wetenschappelijke en technische ondersteuning van de agro-industrie, gaf president Vladimir Poetin opdracht binnen enkele maanden concrete voorstellen gereed te hebben. Doel is om het Russische agro-industriële complex minder afhankelijk te maken van buitenlandse toeleveranciers. Om de afzetmarkten voor eigen Russische producten uit te breiden, komt er een publiekscampagne.


De aandacht van Poetin is niet alleen gericht op de ontwikkeling van gewassen en fokkerij, maar hij wil ook investeren in de opleiding van Russische boeren. Moskou zal boeren aanmoedigen om de wetenschappelijke en technische resultaten van het nieuwe programma in de praktijk te brengen.

Eerder gaf Poetin al opdracht om genetische technologieën voor planten te ontwikkelen. Het Russische nationale onderzoekscentrum, het Kurchatov Instituut, werkt al enkele jaren aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld tarwerassen die beter bestand zijn tegen vorst en droogte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer