Tönnies stoot Russische varkensdivisie af

Vleesbedrijf Tönnies verkoopt zijn Russische dochteronderneming APK Don Group voor 245 miljoen euro aan Charoen Pokphand (CP) Foods. APK Don omvat, naast varkensbedrijven, een mengvoerfabriek en akkerbouwbedrijf.

T%C3%B6nnies+stoot+Russische+varkensdivisie+af
© Eigen foto

APK Don staat op de elfde plaats van varkensvleesproducenten in Rusland. Het bedrijf is met een productie van 112.700 ton varkensvlees goed voor een marktaandeel van 2,3 procent. In 2020 lag de netto-omzet op 123 miljoen euro, 10 procent boven de omzet van 2019. CP Foods bekleedt de negende plaats en is jaarlijks goed voor 129.200 ton varkensvlees (2,6 procent).

Tönnies heeft in Rusland een akkerbouwbedrijf, mengvoerfabriek en twaalf gesloten varkenshouderijen waar 30.000 zeugen worden gehouden. Het oorspronkelijke plan van Tönnies was om een ??verticaal geïntegreerd varkensvleesproductiebedrijf op te zetten in Rusland. In 2017 waren er nog plannen om in de regio Belgorod een slachterij te bouwen met een capaciteit van 728.000 varkens per jaar.


Andere strategie

Maar onlangs heeft het bedrijf zijn strategie gewijzigd en besloten Rusland te verlaten, zegt directeur Sergey Kovalev van de Russian Union of Pork Producers. CP Foods breidt daarentegen zijn aanwezigheid op de Russische markt uit en zal na de overname tot de top 5 van Russische varkensvleesproducenten behoren.

Tönnies bevestigt dat er overeenstemming is bereikt met alle aandeelhouders en CP Foods om APK Don Group over te nemen. Over de voorwaarden van de verkoop doet het bedrijf geen uitspraken. Tönnies houdt een verkoopkantoor in Moskou.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer