Koppert introduceert biostimulant op plantaardige basis

Koppert Biological Systems komt met een biostimulant die volledig op plantaardige basis is geproduceerd. De Veni Animo PB bestaat voor 23 procent uit aminozuren. Aminozuurproducten zijn meestal van dierlijke oorsprong, maar deze stof dus niet.

Koppert+introduceert+biostimulant+op+plantaardige+basis
© Twan Wiermans

15 procent van de aminozuren die de biostimulant bevat, zijn vrije L-aminozuren. Die zijn direct opneembaar voor de plant en kunnen worden omgezet in eiwitten. Doorgaans maken planten eiwitten uit aminozuren die ze voornamelijk zelf produceren.

Nu vrij opneembare aminozuren worden aangeboden aan planten, kunnen ze hun energie in groei en bloei steken. Bovendien bevatten de aminozuren stikstof in organische vorm. Daardoor kan de kunstmestgift omlaag.


De hoge concentratie aan vrije aminozuren maakt het product geschikt voor toepassing via bladbespuiting, aldus Koppert. Ook kan de biostimulant via irrigatie worden toegediend en is het geschikt voor gewassen in zowel de kas als vollegrond. Door de plantaardige oorsprong van de aminozuren bevat Veni Animo PB vitaminen en sporenelementen. Die kunnen bijdragen aan een sterkere en weerbaardere plant.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer